Recenzie Ape Rider România

În acest articol voi încerca să fac o recenzie, cât mai obiectivă, a interacțiunii mele din ultimele zile cu aplicația Ape Rider România. Așa arată până acum profilul meu: ape rider românia

Un total de 8 curse, o distanță de 60 km în 5 ore și 3500 de calorii, echivalentul a 500 de grame de grăsime, toate astea cu 15.2 lei în 3 zile (valori aproximate de către aplicație).

Cum funcționează:

În primul rând, trebuie să descarci aplicația (Android | IOS) în care sa iți completezi informațiile personale. Pentru a putea folosi aplicația, trebuie sa introduci datele unui card bancar, după care se va face o oprire de 1 leu pentru a se putea face verificarea. În momentul de față există și un bonus destul de consistent la instalare:

Descarca aplicatia astazi si bucura-te de oferta: tu platesti 1 leu sa iti activezi contul iar noi iti dam 100 lei in schimb pentru a te plimba gratis 26 de ore cu bicla!

Practic, primești 100 lei credit pentru a te putea plimba, iar ei primesc feedback pe baza căruia pot îmbunătăți sistemul (adevărul este că în momentul de față aplicația are nevoie de imbunătățiri). După depășirea celor 100 lei va trebui să adaugi bani, în momentul scrierii articolului tariful fiind 1.9 lei pentru jumătate de oră.

Atunci când deschizi aplicația, îți apare o hartă pentru a putea vedea unde se află bicicletele disponibile:
ape rider românia

După ce ai găsit bicicleta, va trebui scanezi codul pe pe ghidon, aplicația va cere permisiunea să deschidă bluetooth ul și bicicleta se va debloca.

În cazul în care dorești să închei cursa, va trebui să cauți zonele de parcare indicate pe hartă (care sunt foarte multe) și să declanșezi manual mecanismul de blocare de pe roata din spate.

ape rider românia

Idea este foarte bună, cu siguranță va prinde, dar mai este foarte mult până departe:

1) Aplicația are probleme destul de mari cu localizarea, rezervarea, deblocarea și parcarea bicicletelor. De fapt, cam orice aspect ce ține de aplicație este mai mult sau mai puțin dereglat. Din fericire, se vor aduce îmbunătățiri bazate pe parările utilizatorilor.

2) Din păcate, am auzit că ‘bajetii’ au început să fure biciclete și că le vând cu 300 lei bucata. Aș propune ca parcările să fie poziționate în zonele unde există camere de supraveghere și să fie adăugate 1-2 GPS-uri de rezervă, ascunse, pentru a putea găsi hoții.

3) După ce se rezolvă problemele de bază, mi-ar plăcea ca aplicația să se poată conecta la diverse brățări de fitness. Ar fi interesante niște măsurători mai exacte (mai ales în cazul caloriilor).

Tu ai folosit Ape Rider Romania? Care este părerea ta?

15 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.