Tipuri de chitare. Ce chitara sa imi cumpar?

Vazusem la prieteni cum arata o chitara si m-am decis ca vreau sa imi cumpar una. Nu puteam, pur si simplu, sa intru intr-un magazin de muzica si sa le zic ca vreau si eu o chitara, fara sa stiu ce tipuri de chitare exista. De fapt puteam, oamenii care lucreaza in magazinele muzicale sunt, de obicei, oameni de treaba, care nu urmaresc sa te fure sau sa te pacaleasca. Am preferat, insa, sa fiu informat si sa fiu sigur ca fac alegerea corecta, mai ales ca aveam un buget limitat.

Exista doua tipuri de chitare: chitare acustice si chitare electrice.

Chitarele acustice sunt chitare ideale pentru a invata, sunt ieftine si sunt simplu de folosit (pur si simplu o scoti din cutie, o acordezi si canti). Chitarele acustice sunt realizate in intregime din lemn si se deosebesc de chitarele electrice prin cutia de rezonanta mare. Chitarele acustice se impart si ele in doua categorii: clasice si western. Chitarele clasice sunt cele cu corzi de nailon, cu grif-ul mai lat si au cutia de rezonanta mai mica decat a celor western. Se folosesc in muzica clasica. Chitarele western sunt cele cu corzi de metal, cu grif-ul mai ingust si au cutia de rezonanta mai mare decat a celor clasice. Se folosesc pentru orice gen de muzica. tipuri de chitareChitarele electrice sunt cele fara cutie de rezonanta, deoarece sunetul este preluat de un mecanism electric care este transmis apoi de un amplificator, prin care iese sunetul. Chitarele dau posibilitatea celui care canta sa se foloseasca de efecte pentru a produce sunete mai spectaculoase, specifice unei chitare electrice. Chitarele electrice sunt spectaculoase, nu doar prin sunet, ci si prin felul in care arata.tipuri de chitare

Exista si chitare electro-actustice, pentru cei care vor sa cante pe o scena unde o chitara acustica simpla nu s-ar putea face auzita, dar in acelasi simp vor sa pastreze sunetul curat al uneia.

Acum, stiind ce tipuri de chitare exista, poti sa iti faci o idee mai buna asupra tipului de chitara care ti se potriveste. Poti citi in continuare articolul “Cum cumpar o chitara?” accesand link-ul: ioanivan.ro/cum-cumpar-o-chitara.
inapoi

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *