Rss feed pe Google Chrome

7778562136_c6dcc33694_o_feed

Cand mi-am luat pc-ul(prin 2005) foloseam Internet Explorer, apoi am folosit Opera si putin Firefox. M-am oprit la Google Chrome pe care il folosesc si acum. Din punctul meu de vedere este cel mai rapid, simplu si curat browser pe care am lucrat pana acum.

Feed-ul rss este o functie integrata a browserului care permite cititorilor sa afle cat mai repede atunci cand pe site-urile pe care acestia le urmaresc a aparut continut nou fara sa acceseze siteul. Este ca si cum in loc sa te duci sa cumperi ziarele, acestea iti sunt livrate direct la usa imediat cum au aparut.

Chestia naspa este ca Google Chrome folosea Google Reader, un serviciu care nu mai exista. Astfel, atunci cand vrei sa accesezi un feed rss in Chrome, pagina va arata linii de cod fara posibilitatea de abonare/organizare a feed-urilor. Cum acesta nu este un motiv destul de puternic pentru a ma face sa renunt la Chrome, am gasit o solutie misto recomandata indirect chiar de Google.

Alternativa se numeste Feedly si este un organizator de feeduri pe care m-am inregistrat direct cu contul de Gmail. Pentru notificari folosesc Feedly Notifier, o extensie care trimite alerte atunci cand pe unul dintre site-urile pe care le urmaresc apare continut nou.

Este o metoda prin care primesc notificari atunci cand apare un articol nou, fara a verifica manual fiecare site in parte.

Acest articol are 2 comentarii

  1. Marius Reply

    exista si o extensie misto pentru chrome feedly notifier. te anunta de noile articole, nu mai trebuie sa intri la ei pe site.

    • Ioan Reply

      Era scris: “Pentru notificari folosesc Feedly Notifier, o extensie care trimite alerte atunci cand pe unul dintre site-urile pe care le urmaresc apare continut nou.”

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *