Netflix in Romania

Astazi, in zi de Boboteaza, Netflix ajunge si in Romania. Toata lumea stie ce e Netflix, iar daca vreti mai multe detalii au scris Manafu, Zoso si Radu despre asta. Prima poza legata de acest subiect, pe care am vazut-o pe Facebook, a fost:

12524095_926760980734912_6315521718097847126_n (1)

SURSA aici

Cum spuneam si de dimineata: romanu’ e invatat la moca. Mai in gluma, sau mai in serios, cam asta este in capul romanului care urmareste seriale (#online #subtitrate #2016).

A doua chestie pe care am sesizat-o este faptul ca nu exista o varianta in romana. Bun, te duce pe www.netflix.com/ro dar totul este inca in engleza. Ar fi fost extrem de frumos din partea lor sa traduca site-ul asa cum au facut si pentru alte tari (probabil pe viitor or sa il traduca):

spania

netflix.com/es

A treia chestie: seialele nu sunt (inca) subtitrate in romana. Bun, tot ciobanu’ intelege engleza, dar mi se pare de bun simt ca, atunci cand deschizi ceva in Romania, unde difuzezi niste seriale la care se uita romani, serialele alea sa fie subtitrate in romana.

In concluzie, toate cele de mai sus: mentalitatea romanilor, site-ul in engleza si lipsa subtitrarilor in romana vor face ca Netflix sa aiba fix succesul pe care l-a avut si Voyo. Romanu’ o sa vrea tot pe torrente si tot pe site-uri dubioase rusesti, chiar daca ne este pusa la dispozitie o platforma eleganta, simpla, ieftina si legala.

Sper sa ma insel, poate Romania se schimba cu Netflix.

Acest articol are 2 comentarii

  1. Alexa Reply

    Eu am o vaga impresie ca le va merge destul de bine in Romania. Voyo a fost un esec strict al romanilor, aici e vorba de un site extrem de popular in SUA, iar asta va garanta o popularitate in randul oamenilor, mai ales a celor pana in 30, 40 ani, sa zicem. Internetul este plin de glume, articole, poze legate de Netflix, iar romanul de obicei tinde sa vrea ceea ce au “aia”. Vom vedea.

    • Ioan Reply

      Sa spunem ca sunt 10.000.000 de romani cu internet, 20% dintre ei se uita la seriale. Daca o sa isi faca abonament 20.000 oameni tot o sa fie extrem de putini in comparatie cu cei 2.000.000.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *