Doamna Firea, sa ma cac pe Wi-Fi-ul din RATB

photo credit: Peter ( phonepics only) Eijkman Roetersroute 1 via photopin (license)

Ieri, ‘doamna’ Firea a spus ca:

“Regia Autonoma de Transport Bucuresti va initia o procedura prin care atat in autobuze, tramvaie si troleibuze se va instala internet wireless gratuit pentru toti calatorii care vor beneficia de transport de calatori, atat cu autobuze, troleibuze si tramvaie..

De asemenea, tot printr-o aplicatie, pe care o va organiza de asemenea regia, calatorii vor putea sa afle care este timpul de asteptare pe care mai trebuie sa-l parcurga, precum si informatii despre traseul vehiculului pe care doreste sa il ia.

Cred ca ajungem si noi cu pasi, chiar daca nu foarte rapizi, dar pasii pe care ni-i permitem in acest moment, in randul tarilor civilizate si a marilor capitale, in care calatorii pot sa beneficieze de internet gratuit si, pe de alta parte, pot sa afle informatii concrete despre momentul la care pot sa ia un autobuz, troleibuz sau tramvai”

Ideea unei aplicatii care sa iti spuna exact cat mai ai de asteptat este bunicica, dar am cateva intrebari legate de declaratia de mai sus.

– Nu-i asa ca aplicatia asta va fi mai scumpa decat cele folosite in alte orase? Pana la urma nu este ca si cum te duci la piata si cumperi un kg de aplicatie. Trebuie dezvoltata de niste programaturi, iar dezvoltarea asta… eh… nu poate fi evaluata chiar precis. E loc de-o ciorba pe langa.

– De ce Wi-Fi? Care este scopul? O investitie absolut inutila. Si daca eu cred treaba asta, bosorogii care te-au votat sigur nu ii inteleg rostul. Tu nu ai de unde sa stii cum e cu RATB-ul. Probabil ca iti aduci aminte de acum nu stiu cat timp. Wi-Fi-ul in RATB este o nevoie pe care o ai tu, nu noi. Plimba-te cu autobuzul si ai sa vezi care este situatia, care sunt nevoile, dar fa-o fara 10 reporteri dupa tine.

– Imi permit sa vin cu lista de propuneri de bun simt pentru RATB:

  • Curatenie.
  • Autobuze de noapte care sa vina la timp
  • Caldura pe timp de iarna.
  • Aer conditionat pe timp de vara.
  • Linii de tramvai decente.
  • Fara cersetori si boschetari.
  • Trasee mai eficiente

– Ce inseamna asta cu ‘tarile civilizate’? Eu sunt civilizat. Problema este ca se fura prea mult, altfel am avea bani sa ne civilizam. Dar oameni civilizati inseamna oameni destepti. Oamenii destepti nu voteaza cu PSD-ul si nu se vand pe o punga cu mancare. Intelegi?

Bai oameni buni, au trecut 28 de ani de la revolutie. Hai sa nu mai face lucrurile de dragule de a le face. Sa renunatam la mentalitatea ‘macar astia fac ceva’. Lucrurile trebuiesc gandite logic in functie de nevoi, nu asa ‘ca sa facem ceva’.

Acest articol are 1 comentariu

  1. necesar Reply

    In nici un caz iarăși cu cîrnații de la UTI… Ați avut panouri informative pe linia de tramvai 41 care au mers fix o vară. Apoi canci. Pe unul l-am demontat eu într-o noapte, l-am dus la bunker, l-am reparat și îl folosesc legat de o stație meteo.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *