De ce nu merge YouTube Red in Romania?

Navigam ieri enternetul si am dat peste un ‘serial’ lansat de Vsauce:

Primul episod este gratuit, dar incepand cu episodul 2, trebuie sa te abonezi la YouTube Red. Din cate am citit, costa undeva la 10 dolari pe luna, o suma decenta pentru un proiect pe care, fara discutie, as vrea sa il vad.

Problema a aparut in momentul in care am incercat sa fac plata. M-am lovit de urmatoarea situatie:

Nu inteleg de ce acest serviciu nu este disponibil in Romania. Am cautat un raspuns si am aflat, de pe Wikipedia, ca este disponibil doar in SUA, Mexic, Australia, Noua Zeelanda si Koreea de Sud (?). Apoi pe pagina lor, am gasit lista actualizata a tarilor (sursa). Va ca sunt si cateva tari din Europa. De ce nu si Romania? Doar facem parte din Uniunea Europeana, nu?

Mi se pare ca toata treaba asta merge spre incalcarea dreptului meu, in calitate de roman, de a avea acces la informatie. Informatie care este accesibila pentru persoanele din alte tari, pentru simplul motiv ca sunt situate intr-o alta zona geografica.

Pe site-urile de la noi nu gasesc o informatie clara despre YouTube Red si lansarea in Romania. Doar titluri false, stiri traduse de pe cine stie unde.

 

Acest articol are 4 comentarii

  1. Malin Reply

    Problema e fix aceeasi ca si in cazul eBay, Amazon etc. si anume faptul ca Romania nu poate sa ofere pe moment niciun fel de coeficient pozitiv pentru ROI.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *