Cum se pozitioneaza corect chitara?

Te-ai hotarat ce fel de chitara ti se potriveste cel mai bine, ai cumparat-o si ai ajuns cu ea acasa(sau ai sters praful de pe vechea chitara la care ai renuntat dupa 1 saptamana, din cine stie ce motiv). Urmatorul pas este sa inveti cum se pozitioneaza corect chitara, pentru a evita disconfortul pe parcursul procesului de invatare.

Daca ai ales o chitara clasica trebuie sa stai cu spatele drept, chitara trebuie sprijinita pe picior si pozitinata specific(poza):

cum se pozitioneaza corect chitara

Michael Lucarelli

Daca ai ales o chitara western trebuie sa stai cu spatele drept, chitara sprijinita pe picior, iar aceasta trebuie tinuta paralel fata de sol:

cum se pozitioneaza corect chitara

Slash and Myles Kennedy

Daca ai ales o chitara electrica aceasta se tine atarnata cu o curea speciala (ham) si nu exista o pozitie corecta sau gresita:

cum se pozitioneaza corect chitara

John Frusciante

Ideea principala in toate cele 3 cazurile este ca pozitia in care este tinuta chitara trebuie sa fie una confortabila pentru a evita durerile de spate sau alte neplaceri in timpul exercitiilor. Poate parea un lucru neimportant dar ajuta la cresterea performantelor si a manevabilitatii.

inapoi

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *