Cum cumpar o chitara?

Dupa ce te-ai hotarat ce chitara ti se potriveste, acum trebuie sa mergi sa o cumperi sau sa o comanzi de pe internet. Ideala pentru incepatori este o chitara acustica, cu corzi de nailon si tensiune mica pentru a evita durerile degetelor, pentru a face invatatul mai simplu si pentru a creea o baza solida pentru cunostintele ce vor urma.

De preferat este sa luati cu voi pe cineva care stie sa cante la chitara si care se pricepe cat de cat sa deosebeasca un instrument decent de lemnele pentru gratar. In cazul in care mergeti singuri, asa cum am spus si in trecut, oamenii care lucreaza in magazinele de muzica nu o sa incerce sa iti vanda nimic fortat, ba din contra, se va asigura ca produsul cu care pleci acasa ti se potriveste cel mai bine.

Chitara ideala trebuie sa aiba un pret cat mai mic(nu cea mai ieftina) si sa fie calitativa in acelasi timp. O chitara mai scumpa, de la o firma buna va fi intodeauna superioara uneia chinezesti lipite pe vapor. De evitat pe cat posibil anunturile de pe olx sau okazii, cu chitare second hand la preturi de nimic sau de la persoane dubioase. Un produs cumparat de pe internet nu are garantie, iar in cazul unei chitare electrice garantia este foarte importanta.

Este foarte important cum se simte o chitara. Atunci cand mergeti intr-un magazin sa va alegeti chitara, pe langa factorul estetic, trebuie sa mai aveti in vedere cateva chestii:
1) griful este drept si corect aliniat.
2) distanta dintre grif si corzi este cat mai mica.
3) grosimea grifului iti esteeste potrivit.
4) sunetul este pe placul tau, si se potriveste cu stilul pe care vrei sa il aprofundezi.
5) verifica calitatea si finisajele chitarei.

Un instrument bun poate sa faca minuni in mainile unui muzician bun. Poate aduce bucurie, dar si lacrimi. Poate face diferenta intre mediocru si remarcabil.inapoi

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *