Concertele atunci si acum

Ma uitam la concertul celor de la Red Hot Chili Pappers din 2006 de la Pink Pop (Olanda) si mi-a atras atentia urmatoarea imagine:

Un ‘baiet’ din primul rand folosea un Nokia 1100 pentru a inregistra (audio) sau pentru a oftica pe cineva care nu apucase sa ajunga la concert. Mi s-a parut super dragut. Chiar daca primul telefon cu camera a aparut prin 2000, nu toata lumea avea acces la acea tehnologie.

Situatia actuala este destul de nasoala. Oamenii prefera sa vada un concert prin display-ul telefonului.. Nu mai ridica mainile in semn de respect pentru formatia de pe scena, ridica mainile ca sa isi tina selfie stick-ul… Ce rost mai are sa mergi la un concert daca nu dai un check-in, nu pui o poza in timpul concertului, o poza dupa si cate o poza toata saptamana urmatoare?

Poza de mai sus nu cred ca este de la un concert, dar este prima care mi-a aparut cand am cautat pe google. Sunt sigur ca ati inteles ideea.

Intre timp mi-am amintiti ca cei de la Red Hot Chili Pappers au avut anul trecut un concert tot in Olanda, la acelasi festival (Pink Pop). Pentru ca am devenit un om mai bun si sunt capabil sa vad si partea buna a lucrurilor (glumesc), am cautat poze de la concertul din 2016. Am fost placut surprins sa vad ca situatia este aceeasi cu cea de acum 11 ani:

Nu-i asa ca-i misto? Un concert din 2016 la care oamenii nu stau rastignitii cu telefoanele suspendate, ci prefera sa asculte muzica.

Evident, exista si o explicatie destul de simpla: In momentul in care mergi sa vezi o formatie care a devenit celebra datorita muzicii pe care a compus-o, o sa vrei sa te bucuri de moment, moment pe care nu o sa il poti reproduce cu muzica la casti. Daca te duci sa il vezi pe Dj Rahat sau vreo diva care a devenit celebra pentru ca si-a aratat sanii in reviste, atunci sigur varianta de studio suna mult mai bine, nu ai pierdut nimic.

Ideea este ca diferite formatii aduna in jurul lor diferite tipologii de oameni. Nu zic ca-i bine sau rau. Si chiar daca prefer sa ma bucur de muzica, a fost doar o chestie pe care am observat-o. Foarte interesant sa vad ca 10 ani nu inseamna nimic pentru pentru niste zei, pentru o formatie nemuritoare!

Acest articol are 2 comentarii

  1. cristi Reply

    e bine la concertul lui dani mocanu, nu poti sa il filmezi ptr ca telefonul zice danutzule tu nu poti fi filmat

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *